Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Dünya’da en çok hangi otomobil markaları satıyor?
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Üreticiler, tesislerin kapanması, personel kesintileri ve gelecekteki motorlarla ilgili planlarda sürekli değişiklikler de dahil olmak…
AMB yetkilisinden Aralık sinyali
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Madis Muller bankanın faiz indirimlerine Aralık ayında 25…
Roketsan son teknolojiye sahip sistemlerini Pakistan’da sergiliyor
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Roket ve füze sistemleri geliştiren Roketsan, Pakistan'ın Karaçi şehrinde düzenlenen IDEAS Uluslararası Savunma Fuarı ve…